Activiteiten sportief

Wandelen

Onder het tabblad ‘Natuur in de omgeving’ vindt u informatie over verscheidene natuurgebieden in de directe omgeving waar u heerlijk kunt wandelen.

De Groote Peel

Een gebied dat vooral geschikt is om te wandelen is ‘De Groote Peel’. De Groote Peel is een uitgestrekt veenmoeras met plassen, stukken bos, heide, weilanden en akkers. In het gebied zijn verscheidene wandelroutes uitgezet met lengtes tussen 1 en 10 kilometer. U wandelt over knuppelbruggetjes die ervoor zorgen dat uw voeten droog blijven. Voorzieningen als een uitkijkvlonder, vogelkijkhut en uitkijktoren zorgen ervoor dat u in alle rust de vogels kunt bekijken die in grote aantallen in dit natuurgebied voorkomen. Een deel van het gebied is tijdens het broedseizoen afgesloten voor publiek.

Het Leudal

Het Leudal is het dichtstbijzijnde grote natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen.

Kaarten van de omgeving zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV

Fietsen

In de regio rond Roggel vindt u de fietsroutenetwerken Land van Peel en Maas en De Maasduinen. Een fietsroutenetwerk is veelal uitgezet over autovrije en aantrekkelijke fietspaden. In het netwerk zijn diverse pontjes opgenomen die u helpen bij het oversteken van de Maas. Hierdoor kunt u de verschillende landschappen die Noord- en Midden-Limburg te bieden heeft zelf ontdekken: de Maas, bossen, heide, hoogveen, oude hoeves, kerkjes en kastelen en niet te vergeten asperges!

Het fietsroutenetwerk in Limburg sluit aan bij het fietsroutenetwerk Kempen en Maasland in Belgisch Limburg.

Hoe werkt een fietsroutenetwerk?

Verschillende knooppunten van fietspaden hebben een uniek nummer gekregen. Zo is een netwerk van genummerde punten ontstaan. Langs het netwerk staan wit met groene fietsbordjes die de richting van het ene punt naar het andere aangeven. Alle nummers staan inmiddels ook op duidelijke fietskaarten. Deze kunt u kopen, maar ze staan ook langs de route op duidelijke informatieborden. U hoeft nu alleen maar uw route uit te stippelen van nummer naar nummer en vervolgens de juiste nummers te volgen terwijl u fietst. Makkelijker kan niet! Meer informatie >>

Op zo’n 500 meter van vakantiewoningen De Leisterbes kunt u starten in het fietsroutenetwerk.

www.liefdevoorlimburg.nl/fietsen

Fietsroutes in Belgisch Limburg

Wandelroutenetwerk Leudal

Eind 2011 is het nieuwe wandelroutenetwerk in Peel & Maas en een gedeelte van Leudal (Neer, Roggel en Heibloem) officieel in gebruik genomen.

Hoe werkt een wandelroutenetwerk?

Verschillende wandelroutes zijn aan elkaar verbonden door knooppunten, zodat de wandelaar op ieder knooppunt een keuze kan maken voor de te volgen richting. Op deze manier kunt u zelf uw route samenstellen en bepalen hoelang u uw wandeltocht wilt maken. U kunt uw route starten bij een willekeurig knooppunt of bij een startpunt. Anders dan bij bestaande routes kunt u het wandelroutenetwerk in twee richtingen bewandelen. Van knooppunt naar knooppunt wordt u in beide richtingen geleid door duidelijke bewegwijzering met daarop de nummers van de knooppunten. Op deze manier kunt u steeds andere en nieuwe wandelroutes samenstellen. Bij de startpunten staat een overzichtsbord met daarop de kaart van het netwerk in de omgeving. Op deze manier kunt u onderweg altijd uw route aanpassen. (Overgenomen van routebureau Noord- en Midden-Limburg)

De kaart van het wandelroutenetwerk Leudal is aanwezig in de vakantiewoningen.

Hengelsport

In de buurt van Roggel zijn verscheidene mogelijkheden om een hengeltje uit te werpen. In Roggel zelf ligt een visvijver en in de dorpen eromheen liggen eveneens een aantal beken en vennen waarin gevist mag worden met vergunning. Een tijdelijke visvergunning kunt u kopen bij de winkel voor dierbenodigdheden in Roggel. Meer informatie is te vinden op de website van hengelsportvereniging Leudal

Zwemmen

Recreatieoord De Leistert heeft een subtropisch zwemparadijs, een groot natuurstrandbad en een buitengolfslagbad met waterglijbaan.. Daarnaast is er een grote attractiespeeltuin en kunnen kinderen er midgetgolfen. De Leistert ligt zo’n 2,5 km van het Strubben vandaan.

In het nabijgelegen Neer ligt een kleiner openluchtzwembad dat ’s middags geopend is van mei tot begin september. Tijdens de zomervakantie is het zwembad open van 11.00 uur tot 18.00 uur. Ligteveld 2, 6086 NR NEER (ca. 6 km van het Strubben) www.ligteveld.nl

Overige voorzieningen

Geocache   www.geocaching.nl

Leuke groepsuitjes  www.limburgsuitje.nl

Actieviteitenaanbod  www.breakoutevenenmenten.nl